Supersuosittu Warrior Start -kurssi alkaa taas elokuussa. Varaa oma paikkasi nyt Early Bird -hintaan!

Kesätreenit 2023 – tsekkaa nämä 7 vinkkiä

Kesällä on mukava loikoilla auringossa ja nauttia rennosta meiningistä. Harjoittelu sisällä kuntosalilla ei välttämättä ole se houkuttelevin vaihtoehto – vaikkakin meillä TFW Stadissa on viileä ilmastointi, jossa on mukava treenata. Kuntoilua ei tulisi kuitenkaan täysin unohtaa, jotta arkeen ja treeneihin paluu sujuu mutkattomammin lomakauden jälkeen. Tässä artikkelissa meidän kootut vinkit kesän treeneihin. Artikkelin lopussa vielä nopea kehonpainolla tehtävä kesätreeni, jonka voit tehdä vaikka laiturin nokassa tai puistossa.

Kesätreenit – Muista juoda vettä riittävästi

Yksinkertainen, mutta todella tärkeä asia. Näin hellesäällä myös TFW-taistelijoita hikoiluttaa, ja hikoilun kautta nestettä poistuu kehosta. Nestevajaus nostaa muun muassa mahdollisuutta saada lihaskramppeja sekä ennen että jälkeen harjoittelun. Loistava tuote kesän nesteytykseen on yhteistyökumppanimme Puhdistamon elektrolyyttijauhe. Puhdistamon elektrolyyttijauhe sisältää natriumin lähteenä toimivan Guérande-merisuolan sekä muiden keskeisimpien elektrolyyttien lisäksi muun muassa C-vitamiinia sekä orgaanista rikkiä (OptiMSM®).

Treenaa mahdollisuuksien mukaan aamulla tai illalla

Näin hellesäällä keski- ja iltapäivällä ulkona on todella kuuma, kun aurinko hohkaa täydessä komeudessaan taivaalta. Mahdollisen mukaan näinä aikoina olisikin suotavaa nauttia seurasta ja rentoutua. Mikä olisikaan parempaa kesällä, kuin herätä aikaisin aamulla, käydä tekemässä kroppaa herättelevä ja aktivoiva puistojumppa, ja jatkaa siitä päivän muihin juttuihin. Viileämmällä säällä myös treeni kulkee mukavammin!

Kesätreenit – Huolehdi myös ravitsevasta ruuasta

Kesäkuumalla meistä monella ei myös tee ruokaa mieli ihan samalla tahdilla, kuin talven kylmyydessä. Monesti kesällä tuleekin syötyä kevyemmin ihan huomaamattaan. Muista kuitenkin, että kesätreeninkin jälkeen olisi tärkeää syödä riittävästi ja ravitsevasti kohtuullisen ajan kuluessa, jotta kroppa aloittaa palautumisen treenin jälkeen. Jos kaipaat uusia vinkkejä herkullisiin resepteihin, tsekkaa vaikka meidän blogista lounaaksi sopiva parsakaalipesto tai aamutreenin jälkeen nautittava maapähkinäsmoothie.

Nukkumistakaan ei sopisi unohtaa

Aurinko paistaa, lämpöä riittää ja kaikenlaisia kesärientoja on vaikka joka illalle! Muista kaiken hauskan keskellä kuitenkin myös nukkua kesätreenien keskellä riittävästi, jotta jaksat treenata myös ensi viikolla ja eritoten syksyllä arjen koittaessa.

Liiku siten, mikä hyvältä tuntuu

Tämä pointti on sinällään erikoista kirjoittaa vain tähän artikkeliin, koska sama ajatus pätee myös TFW-ajatteluun yleisesti. Treenaaminen on kuntoliikkujalle harrastus, ja sen pitäisi joka kerta olla hauskaa. Muuten harrastaminen mitä luultavimmin loppuu ennen aikojaan. Mieti erityisesti kesäkuumalla, mitä sinun tekee mieli tehdä. Käy vaikka kevyellä kävelyllä, uimassa, pyöräilemässä tai tekemässä lyhyt puistojumppa. Muista myös, että me kaikki olemme yksilöitä, ja reagoimme myös lämpöön eri tavalla. Jos kesän helteet uuvuttavat, älä lähde turhaan repimään kesätreeneihin, vaan tee siten, miltä juuri sinusta hyvältä tuntuu.

Lomaile ja rentoudu, mutta älä unohda liikuntaa kokonaan

Kuten jo aiemmin on sanottu, me TFW:llä kannustamme kesällä rentoutumaan ja tekemään asioita, joista juuri sillä hetkellä nauttii. Tästä todistuksena muun muassa se, että meidän vuoden jäsenyyteen kuuluu neljän viikon veloituksen lomajakso, jonka moni asiakkaistamme käyttääkin juuri kesäloman aikaan. Haluamme kuitenkin kannustaa tekemään ainakin pientä kesätreeniä, eli ylläpitävää liikuntaa myös kesäloman aikana. Näin arkeen ja salitreeneihin paluu ei tunnu niin pahalta syksyllä. Tämän lisäksi kesätreenit vaikuttavat ainakin seuraavasti:

  • Sopivan treenin jälkeen tunnet olevasi energinen
  • Hauska ja itselle sopiva liikunta hymyilyttää
  • Yleiskunto ja lihaskunto pysyvät yllä
  • Treeneihin ja arkeen paluu syksyllä ei tunnu ylitsepääsemättömältä

Kesätreeni mökille, puistoon, reissuun – TFW Mökki Circuit

Tässä sulle nopea kehonpainotreeni vaikkapa mökille tai lomamatkalle! Suositellaan nautittavaksi kaverin tai perheenjäsenen kanssa yhdessä hauskaa pitäen. 🙂

Energy Circuit – 5 pistettä

Liikkeet:
BW Squat
Push Up
Knee Grab
Mountain Climber
Jumping Jacks 

Homma haltuun:
Työaika 30 sekuntia ja lepo 30 sekuntia. Jos teet parin kanssa, niin lepoaika käytetään kaverin kannustamiseen! Pidä 2-3 minuutin tauko kun olet käynyt kaikki liikkeet kerran läpi (kierroksen kokonaisaika 5min) toista kierroksia 2-3 päivän fiiliksen mukaan. 

#HALLUSSA

Etsitkö innostavia, haastavia ja koukuttavia treenejä syksylle? TFW-treenit sopivat kaikille aiemmasta kuntoilutaustasta ja lähtötasosta huolimatta. TFW-metodi yhdistää kehon sekä mielen harjoittamisen, joten jos haluat kasvattaa kuntoa, parantaa yleistä terveyttäsi sekä henkistä vahvuutta – tämä sopii sinulle!

TFW Stadi sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, Ruoholahdenkadulla Kampin kauppakeskuksen takana. Mikäli olet kiinnostanut aloittamaan treenit, tsekkaa eri aloitusvaihtoehdot täältä. Meille ei vaadita aloituskurssia, vaan voit hypätä suoraan mukaan treeneihin. Toivottavasti nähdään keltaisten seinien sisällä! Chilliä ja aurinkoista kesää ☀️

Varaa ilmainen kokeilutunti

TFW-tunnille voi tulla kuka vain aiemmasta kuntoilutaustasta huolimatta. Kokeilutunti on helppo ja vaivaton tapa aloittaa uusi harrastus. Eikä hätää – ammattitaitoiset TFW-valmentajamme ja huippu TFW-yhteisö jeesaa sinut alkuun!

Kaipaatko apua?

Mahtavaa, että olet viihtynyt sivuillamme näin kauan! Jos sulla on kysymyksiä tai haluaisit keskustella meidän kanssa tarkemmin, niin täytä oheinen lomake – me olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä! :)